İhtiyaçlarınızı karşılayacak ve bugün piyasadaki en güncel ve verimli ürünleri içeren işiniz için özel bir çözüm oluşturacağız.
İhtiyaçlarınız için en iyi ürünleri sunmak için tüm üst üreticilerle birlikte çalışıyoruz. soğuk oda, soğutucuya, dondurucuya, buz makinesine veya aradaki herhangi bir şeye ihtiyacınız olup olmadığını öğrenebilir ve destek sağlayabiliriz. Enerji verimliliği konusunda endişeli misiniz? Bununla da başa çıkabiliriz.
Poliüretan Nedir?
Poliüretan karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik fiberler, contalar, prezervatifler, halıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar. Esnek poliüretan köpükler, poliüretan süngerler olarak da bilinirler ve yataklarda, mobilyalarda konfor malzemesi olarak vazgeçilmezdirler. Esnemeyen köpükler ise daha çok ısı ve ses izolasyonunda kullanılırlar. Poliüretan ürünlere çoğu zamanüretanlar da denir. Ancak etil karbamat olarak da bilinen özel üretan maddesi ile karıştırılmamalıdır. Poliüretanlar etil karbamatdan yapılmaz ve onu içermezler.
Poliüretanlar ilk kez Alman bilimadamı Otto Bayer tarafından 1937 yılında sentezlenmiş ve diizosiyanatın, diol ile reaksiyonuyla elde edilmiştir. Eğer ortamda su da varsa diizosiyanatın bir kısmı diol ile polimerleşirken küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir. Olgunlaşma süresi (24-72 saat) sonunda oldukça sağlam bir polimer yapı elde edilir. Daha sonraları diollerin yerini daha büyük molekül ağırlıklı, polieter veya poliester yapısındaki polioller almıştır. Bu şekilde oluşan poliüretan daha sağlam ve daha esnek bir elastomer oluşturur.
Ne tip soğuk hava deposu yaptırmam gerekir?
Endüstriyel Soğutma´ da yapılan Soğuk hava depoları genellikle Taze ürün muhafaza odaları, Donmuş ürün muhafaza odaları ve Şoklama odaları olarak temel anlamda 3 kısma ayrılır. Alternatif olarak,Ön Soğutma, Hızlı Soğutma ve Isıtma odaları olarak farklı tip odalar bulunmaktadır. Muhafaza etmek istediğiniz ürüne ve muhafaza süresine göre bu depo çeşitlerinden bir veya birden fazlasını kullanmanız gerekebilir. 3Pan iletişim sayfasına ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Soğuk hava depolarının en önemli birimlerinden bir Soğuk Oda Panelleri dir. Her projede panel seçimi dikkat ile yapılmalıdır. Panel seçimi yapılmadan önce aşağıda ki konularda bilgi sahibi olunmalıdır.
Herşeyden önce siparişini verdiğiniz panellerin modüler ve kilit mekanizmasına sahip olduğuna emin olunuz. Böylece gelecekte olası yer değişikliği isterseniz paneller kolaylıkla sökülüp, yeni yerlerinde kolayca birleştirilebilecektir.
Soğuk hava deposu için panel kalınlığı önemlimidir?
Endüstriyel soğutma sektöründe kullanılan paneller genel olarak 5,6,8,10,12,15 ve 18 cm kalınlığında üretilir. Genel prensip olarak, soğuk hava deposunda istenen sıcaklık derecesi azaldıkça (soğudukça) kullanılması gereken panel kalınlığı da artar. Panel kalınlığı arttıkça, panelin maliyeti de artacağı için doğru ve yerinde projelendirme oldukça önemlidir. Projenin gerçekleştirileceği bölgenin iklim koşulları veya coğrafi koşulları gibi birçok parametre bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır.
Soğuk hava deposu için kapı seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Soğuk Oda kapıları genel olarak Menteşeli (Çarpma Tip) , Sürgülü ( Ray hattında çalışan) ve Monoray Kapılar olmak üzere 3 e ayrılmaktadır. Modüler, ebat olarak küçük soğuk odalarında genellikle Menteşeli Tip Soğuk oda kapısı kullanılmaktadır, kısmen daha büyük tesislerde, tesis içerisinde Forklift, Trans palet gibi taşıyıcı mekanizmalar veya yüklü mal depolaması yapılacak ise, farklı en ve yüksekliğe sahip genişliklerde Sürgülü
Soğuk oda kapıları kullanılmaktadır.
Projenizde kapılarınızı belirleme sürecinde lütfen kapının iç iskelet aksamının ahşap olarak değil alüminyum olmasına özen gösteriniz.Ayrıca – (eksi) odalar için kapıların rezistanslı olması, kapının donarak buz tutmasını engellemesi açısından önemlidir.
Soğuk hava deposu için cihaz seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Soğuk hava depolarının en önemli bileşeni soğutma cihazıdır. Türkiye de Bitzer,Copeland,Tecumseh,Frascold gibi bir çok dünyaca ünlü kompresör markalarının ürünleri bulunmaktadır. Bunun yanında sektörde Çin malı bazı ürünleri de bulmak mümkündür. Bu ürünler maliyet açısından en ekonomik ürünlermiş gibi görünsede, kalite sorunları nedeni ile uzun vadede ekonomik çözümler değillerdir.
Projenizin fizibilite aşamasında Soğutma gruplarını belirler iken,cihazların sadece beygir güçlerine değil, cihazların ´ Watt ´ cinsinden soğutma kapasitelerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Avrupa standartları (Eurovent Standartları) olarak bilinen standartlar dahilinde cihazlarınızın seçimini gerçekleştiriniz.
Soğuk odalarda kullanılan taban malzemesi ne kadar önemlidir?
Taban malzemesi soğuk odanızın kullanım amacına göre önem teşkil edebilir. Endüstriyel tip büyük soğuk oda projelerinde, straforun zemin uygulaması sonucu ısı izolasyonu sağlanır. Daha küçük ebatlardaki modüler tip soğuk oda projelerinde ise hazır zemin
soğuk oda panelleri kullanılmaktadır. Projelendirme aşamasında soru işaretleriniz var ise, tarafımız ile temasa geçerek Ücretsiz Keşif ve Projelendirme servisimizden yararlanabilirsiniz.
Eşit güçteki cihazlar neden aynı kapasitede soğutma sağlayamazlar?
Soğutma cihazları bir çok parçadan oluşur. Bu parçalardan en önemlisi ve cihazın gücünü belirleyen ana parametre kompressordür. Fakat cihazda ki diğer bileşenlerde soğutma cihazlarının kapasitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir.(Fan sayısı, çapı, Kondanser hacmi, Bakır boru sıra sayısı v.s.) Dolayısı ile aynı güçde kompressor kullanılan iki soğutma cihazı, cihazlar oluşturulurken kullanılan bileşenlerin farklılığı nedeni ile birbirinden farklı soğutma kapasiteleri üretebilirler. Doğal olarak, daha iyi soğutma kapasitesi üreten cihazın maliyeti daha yüksektir.
Sonuç olarak tekliflerinizi karşılaştırırken, aynı marka ve aynı güçde kompressorun kullanıldığı iki soğutma cihazının farklı rakamlarda olabileceğini unutmayınız.